ARCA demana al Consell de Mallorca el control de les obres de la plaça d’Espanya de Palma

ARCA demana al Consell de Mallorca el control de les obres de la plaça d’Espanya de PalmaL’associació de conservació i defensa del patrimoni ARCA ha demanat al Consell de Mallorca que controli les obres que fa l’Ajuntament de Palma a la plaça d’Espanya. ARCA diu que «les restes de murada soterrades mereixen un respecte i les obres actuals posen en risc els testimonis que en el futur es volguessin treure a la llum»

Escrit al Consell de Mallorca

Si hi ha alternatives, s’han d’estudiar i obligar a modificar les obres per evitar destruccions de Patrimoni

ARCA ha enviat un escrit al Consell de Mallorca perquè actui d’urgència i garanteixin la protecció arqueològica de la zona de les obres de reforma i rehabilitació de la plaça d’Espanya. Diu ARCA que «no han volgut atendre la petició de mantenir a la vista algun fragment de la murada». «Consideram que els controls arqueològics privats o públics no s’han de limitar a aixecar acta del que hi ha. Si hi ha alternatives, s’han d’estudiar i obligar a modificar les obres per evitar destruccions de Patrimoni».

Que hi ha sota la Plaça d’Espanya?

Es tracta d’un tram de la murada renaixentista de Palma entre la Porta Pintada i el Baluard de Santa Margalida. La murada de Palma va ser una de les més importants i amb major longitud d’Europa. Construïda a partir de 1576 i dirigida per un enginyer italià, Giovan Giacomo Palearo, conegut com a Fratin, es tracta de l’obra civil més rellevant de la història de Palma, ja que va durar 200 anys.

Fuente