Comencen els treballs d’excavació arqueològica a Montefí

Comencen els treballs d’excavació arqueològica a Montefí


Apple iPhone 15 Pro Max - El Corte Ingles

Aquesta setmana comencen els treballs arqueològics per a la restauració i consolidació del talaiot 2 i la cova 4 del jaciment talaiòtic de Montefí (Ciutadella). Aquest projecte està finançat amb Fons Europeus procedents del mecanisme per a la Recuperació i Resiliència Next Generation EU, i té com a objectiu principal millorar la visitabilitat del jaciment. L’empresa Catarqueòlegs, SL. és l’encarregada de realitzar les excavacions.

Deficiències estructurals

L’estat de conservació, especialment el talaiot 2, presenta deficiències d’estabilitat estructural que en dificulten la visita. Aquesta intervenció pretén solucionar la problemàtica i millorar així l’experiència del visitant. L’any 2015, el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Menorca va sol·licitar una sèrie d’ofertes tècniques per a la redacció del Projecte de Consolidació del talaiot 2 i la cova 4 de Montefí. Finalment, s’adjudicà a E. ARQ Enginyeria-Arquitectura, SLP la redacció d’aquests treballs. Posteriorment, a l’octubre del 2017 es va realitzar un avantprojecte per a la sol·licitud de subvencions procedents de l’Estat espanyol per a la realització d’aquestes obres.

Una extensió de més de 40.000 m2

Actualment, el jaciment arqueològic de Montefí és propietat del Consell Insular de Menorca. El terreny adquirit per l’administració pública comprèn una extensió de 43.187 m2 on es troba l’àrea on es conserven la majoria de les estructures corresponents al jaciment arqueològic.

Montefí és un poblat talaiòtic de gran extensió que conserva actualment nombroses restes monumentals visibles sobre el terreny, entre les quals destaquen els tres talaiots. Amb l’objectiu de conservar el poblat, a més de potenciar-ne la difusió i posada del jaciment a disposició del públic, aquests treballs consistiran en:

  • Consolidació de les restes arqueològiques per a la seva conservació.
  •  Adequació de l’edifici per a la millora de la visita i interpretació.
  •  Activació del jaciment dins la xarxa de patrimoni històric visitable de Menorca.
  • Aprofundiment en el coneixement mitjançant la intervenció arqueològica.

Fuente

Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB + 512 GB - El Corte Ingles