Els Pressupostos s’encallen en els retrets mutus

Els Pressupostos s’encallen en els retrets mutus


Apple iPhone 15 Pro Max - El Corte Ingles

Cada vegada sembla més just que la Generalitat pugui aprovar els pressupostos aquest mes de gener. Les negociacions no avancen i els retrets s’intensifiquen. Ara, a més, Esquerra deixa clar el lligam entre els pressupostos de l’Estat i els catalans. El PSC accepta negociar, però diu que això és barrejar carpetes.

ERC colla el PSC

Desbloquejada la B40, el Hard Rock s’erigeix ara en un dels punts en discòrdia especialment entre el PSC i els comuns. Els socialistes insisteixen a fer el projecte. Els republicans, al mig, avisen a tots dos que ERC serà clau si volen aprovar els comptes de l’Estat. 

La portaveu al Parlament, Raquel Sans, pressiona advertint que són negociacions que «van en paral·lel» i que no s’entendria aprovar els comptes a les Corts i que no prosperessin a Catalunya. Tothom haurà de fer renúncies i equilibris, com quan nosaltres donem suport als pressupostos generals», ha apuntat.

El PSC insisteix a separar carpetes

Salvador Illa, avisa que no hi haurà «canvi de cromos» en la negociació de pressupostos. «Si algú s’ho pensa, es pot emportar un desengany», ha dit el líder del PSC des de Gandesa. Illa s’ha mostrat disposat a negociar els pressupostos de la Generalitat del 2024 amb ERC i Junts, però sempre que abans els republicans compleixin els compromisos que van acordar pels comptes del 2023.  

ERC pressiona el PSC amb els Pressupostos de l’Estat

Junts aposta per un pacte a tres

Junts aprofita el debat a favor del projecte del Hard Rock i com el PSC animen a Aragonès a buscar un pacte a tres. La presidenta del Parlament, Anna Erra, insta Pere Aragonès a ser capaç de fer uns pressupostos que recullin les idees dels partits majoritaris de l’hemicicle, en referència a Junts i el PSC. «Seria una bona manera de demostrar que hi ha ganes d’escoltar tothom. Seria un gran pas», ha afegit en una entrevista a l’ACN. 

L’UGT per l’acord de l’any passat

La frenada en les negociacions de pressupostos complica que els comptes s’aprovin abans d’acabar gener. De moment, el principal acord és amb els agents socials, patronals i sindicats. Aquest dijous, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, assegura que la seva «sensació» i «percepció» és que el Govern repetirà el pacte amb PSC i comuns

En aquest sentit, creu que vincular l’aprovació dels pressupostos catalans als de l’Estat té «lògica parlamentària». Ros ha instat als partits a «trobar punts d’acord» i evitar «un prisma de blanc o negre» per garantir uns comptes amb «més despesa social». 

Fuente

Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB + 512 GB - El Corte Ingles