L’Ajuntament de Palma sorteja els integrants de les meses electorals dels comicis del mes de maig

L’Ajuntament de Palma sorteja els integrants de les meses electorals dels comicis del mes de maigL’Ajuntament de Palma ha sortejat avui els 3.897 integrants de les 433 meses electorals de les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig. Recordem que al municipi de Palma hi haurà un total de 79 col•legis electorals i que aquesta xifra d’integrants inclou els titulars de les meses electorals, és a dir un president i dos vocals, així com un suplent per a cadascun d’ells.

Amb mitjans telemàtics 

El sorteig, que per primera vegada s’ha fet per mitjans telemàtics, ha variat la seva fórmula per tal de permetre garantir una major aleatorietat entre les persones escollides per formar part de les meses, ja que el que s’ha fet és sortejar cadascuna de les meses i no fer servir el mateix càlcul per totes, com s’havia fet fins ara. Es dona així resposta a una petició formulada per la Junta electoral.

295.025 electors a Palma

El canvi del sistema analògic al digital del sorteig s’ha aprovat prèviament a celebrar el sorteig a un ple extraordinari.

El dia d’avui, la xifra de població en edat electoral a Palma és de 295.025 electors, entre els quals trobem espanyols i estrangers amb dret a vot. D’aquests 4.549 són estrangers i 15.623 són nous electors, és a dir, persones nascudes entre el 30 de gener de 2001 i el 30 de gener de 2005 i que votaran per primera vegada.

Un sorteig de mitja hora

El sorteig, que s’ha celebrat per mitjans telemàtics aquest matí al saló de plens ha tingut una durada de mitja hora. Posteriorment s’hi han dut a terme les comprovacions pertinents. Les notificacions s’imprimiran avui i, a partir de demà, la policia local s’encarregarà de la seva notificació.

Fuente