Les infermeres de Can Misses denuncien la «saturació» de les urgències de l’hospital

Les infermeres de Can Misses denuncien la «saturació» de les urgències de l’hospital


Apple iPhone 15 Pro Max - El Corte Ingles

Avui matí a Can Misses hi havia sis pacients al passadís esperant un llit. La demanda hospitalària s’ha multiplicat aquests dies per l’onada de grip. S’està notant especialment a urgències. Ahir es va haver de suspendre una operació que estava programada per manca de llits. Des de l’hospital reconeixen que la pressió assistencial ha augmentat considerablement durant les darreres setmanes.

Les malalties respiratòries han agreujat el problema

Fa unes tres setmanes que augmenta la pressió assistencial de dilluns a dimarts.

La gerent de l’Hospital Can Misses, Carmen Santos, reconeix que la situació s’ha complicat durant les darreres setmanes per l‘onada de casos de grip afegits als serveis habituals del cap de setmana: «Fa unes tres setmanes que augmenta la pressió assistencial de dilluns a dimarts. Normalment els dimecres es comença a regular».

La conselleria de salut reconeix les dificultats

Tenim dificultats de cobertura i és una realitat que no amagam.

La consellera de salut, Patricia Gómez, parla d’una situació puntual tot i que reconeix les dificultats provocades per la manca de personal: «Tenim dificultats de cobertura i és una realitat que no amagam i a més continuam treballant dia a dia per millorar. Fa uns dies vam incorporar quatre especialistes més a Can Misses».

Els sindicats demanen solucions

El que demanam és que hi hagi un reforç de les plantilles.

Els sindicats, que feia setmanes que alertaven de la possible saturació de les urgències de l’hospital demanen solucions. Rosa Blanes, representant del sindicat USAE: «El que demanam és que hi hagi un reforç de les plantilles. Especialment a les urgències perquè és la porta d’entrada a l’hospital.

Residència a Ca na Majora per facilitar la contractació

Consideren que augmentar les plantilles seria el tractament ideal tot i que no ho veuen gens fàcil per les dificultats que tenen a Eivissa per captar personal. Aquest estiu l’ib salut habilitarà Ca na Majora com a residència per facilitar la contractació de sanitaris.

Fuente

Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB + 512 GB - El Corte Ingles