Què visitar a la Via Laietana de Barcelona

Què visitar a la Via Laietana de Barcelona


Apple iPhone 15 Pro Max - El Corte Ingles





Barcelona, una ciutat plena de vida i història, guarda alguns dels seus tresors més preuats: la Via Laietana. Aquesta artèria emblemàtica, construïda en els inicis del segle XX per millorar la comunicació entre l’enrenou de l’Eixample i el port, és un testimoni vivent de l’evolució de la ciutat. Nerea Sanfe, presentadora del programa ‘De Carrer’, passeja per la Via Laietana i descobreix quins són els edificis emblemàtics d’un dels carrers més importants de la localitat.

Wall street català

El primer que cal saber és que aquesta via va ser ideada a principis del segle XX com un «Wall Street català», com una demostració de poder comercial i d’exuberància arquitectònica. De fet, el carrer és un continu d’edificis patrimonials i de cases amb cognoms poderosos del segle passat. Alguns es van convertir en canvistes i col·leccionistes de monedes o segells, com la Casa Calicó, gràcies a la proximitat de l’avinguda amb el port de Barcelona.

Calicó és la botiga d’heràldica i numismàtica més antiga d’Espanya i de les més rellevants d’Europa. Va ser inaugurada l’any 1784 i és patrimoni de la ciutat de Barcelona. Una parada que val la pena fer per no perdre detall del seu espectacular edifici d’estil noucentista. La zona financera va permetre amb les reformes urbanes connectar el port i la zona alta de la metròpoli, amb una important predominança de les obres d’Enric Saignier, possiblement l’arquitecte amb major nombre de construccions a la Ciutat Comtal, amb més de 300 edificis.

El Palau de la Música

El Palau de la Música Catalana és molt més que un edifici. És un testimoni de la passió per la música i l’art. Construït a principis del segle XX com a símbol de la cultura catalana, és una obra mestra del modernisme que captiva amb la seva arquitectura exuberant i detallada. A l’interior del Palau, la seva sala de concerts és un escenari màgic on la música cobra vida des de la seva inauguració, el 1908. Un projecte elaborat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, un dels màxims representants del modernisme català.

Catedral de Barcelona

La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona és com un llibre ple de secrets esperant a ser llegits. Aquest monument, que s’alça majestuós al cor de la ciutat, no només és una obra mestra de l’arquitectura gòtica, sinó també un testimoni viu de la història de Barcelona. El seu exterior impressionant és una postal icònica de la ciutat, però és a l’interior on s’amaguen les veritables meravelles: el claustre, habitat per les oques blanques de Santa Eulàlia; les cinc portes d’accés, cada una amb la seva pròpia història per contar; i les 200 gàrgoles, que des dels seus cims observen la vida urbana amb curiositat.





Façana principal de la Catedral de Barcelona

Mercat de Santa Caterina

El Mercat de Santa Caterina és un tresor arquitectònic situat al nucli antic. Malgrat ser menys conegut que La Boqueria, situat a la Rambla, aquest mercat és un oasi gastronòmic on es pot gaudir de la frescor dels productes locals i fer un tast de la cuina catalana. Reconegut per la seva façana multicolor i ondulant, és una obra mestra de la renovació urbana contemporània. Inaugurat el 1845, va experimentar una transformació radical el 2005, quan es va redissenyar la seva coberta amb una espectacular estructura ondulada de ceràmica, convertint-lo en una icona modernista de la ciutat. Un segell de l’estudi d’arquitectura Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, conegut com Miralles Tagliabue EMBT

Confiteria La Colmena

I per acabar, una parada imprescindible per als sentits és la Confiteria ‘La Colmena’, que endolceix les vides dels barcelonins des de 1849. A la Confiteria han passat veïns afamats com Ventura Pons, Joan Pere o Montserrat Caballé. Un lloc històric on el temps sembla haver-se aturat i on es poden degustar els caramels més antics d’Espanya. Un petit tresor gastronòmic de la Via Laietana.

Fuente

Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB + 512 GB - El Corte Ingles